Supă cu omletă. Rețeta de demult găsită în paginile unui calendar din '85
Autor: Florentina Constantin pe 24 iul, 09:22 | Retete

Supa cu omletă este un fel de mâncare despre care nu foarte mulți știu, probabil. Am descoperit rețeta într-un calendar culinar din 1985. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- carne de vită 1,000 kg

- morcovi şi albitură 0,200 kg

- ţelină 0,100 kg

- praz 0,100 kg

- făină 0,050 kg

- lapte 0,125 kg

- ouă 2 buc.

- verdeaţă 1 leg.

Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor

Cum se prepară

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet, timp de o oră. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina  şi prazul şi se țin pe foc până ce carnea este fiartă. Se scot carnea şi zarzavatul fiert, punându-se în apă cu sare.

Supa se strecoară în alt vas, ţinându-se la cald. Din făină, lapte şi ouă se face o compoziţie de clătite, care se pune într-un poș şi se toarnă în supa strecurată, lăsându-se să mai fiarbă 10 minute. Se potriveşte de sare, punându-se şi verdeaţa tăiată mărunt.

Carnea din supă se poate servi ca rasol cu legume sau se foloseşte la alt preparat.

Vezi și: Salata băcanilor. Rețetă veche dintr-un calendar din 1985. O știai?

Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară

 

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri