Ingrediente
- oase de vită cu măduvă 1,000 kg
- albitură şi morcovi 0,250 kg
- ţelină 0,100 kg
- ceapă 0,100 g
- ouă 3 buc.
- verdeaţă 1 leg.
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Oasele de vită cu măduvă se pun la fiert în apă cu sare. Îndată ce au dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet circa 60 de minute. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina şi ceapa tăiate în patru şi se pune să dea în fiert. Ouăle se bat ca pentru omletă, se toarnă într-o strecurătoare care se ţine deasupra vasului cu supa clocotită şi se agită până se scurg complet în supă. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, presărată pe deasupra.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!
Salată de cartofi cu cârnați afumați. Este cea mai bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc