Super Liga încearcă să „salveze” fotbalul, spune președintele Florentino Perez
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Super Liga europeană a fost creată pentru „a salva fotbalul”, a transmis președintele clubului fondator Real Madrid, Florentino Perez.

Conform BBC Sport, Real este unul dintre cele 12 cluburi europene care au semnat contractul ce le va scoate din ligile domestice și le va reuni într-o nouă competiție care se va disputa în timpul săptămânii. Perez, care va fi președintele madrilenilor până în 2025, a spus că decizia a fost luată pentru că tinerii „nu mai sunt interesați în fotbal” și pentru că sunt „multe meciuri de calitate slabă”. „Mereu când există schimbări, vor exista și contestatari”, a adăugat el.

„Încercăm să facem acest lucru pentru a salva fotbalul într-un moment crucial”, a transmis Perez, pentru o televiziune spaniolă. „Dacă continuăm cu Champions League, va fi tot mai puțin interes și apoi se va stinge. Noul format care începe în 2024 este absurd. Până în 2024, suntem cu toții morți. În anii ’50 a fost o situație similară. UEFA și FIFA s-au opus noii Cupe Europene, însă competiția a schimbat fotbalul”.

VEZI ȘI: 'Revolta împotriva Super Ligii va uni lumea fotbalului'. O nouă voce critică competiția discriminatorie a celor 12 mari cluburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel