Superliga Europei, aproape de destrămare înainte să înceapă. Două cluburi s-ar putea retrage
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Proiectul superligii Europei la fotbal ar putea fi destrămat înainte să înceapă, după ce două dintre cluburile care ar fi ajutat la fondarea acesteia ar fi decis să se retragă.

The Guardian scrie că mai puțin de jumătate dintre cele 12 cluburi implicate susțin cu adevărat noua competiție, acestea alegând să participe pentru că au fost atrase de condițiile financiare care ar urma să existe în Superliga Europei sau doar din "teama de nu a rămâne pe dinafară" la ceea ce ar putea reprezenta cea mai importantă competiție fotbalistică din lume. Astfel, cluburile "fanatice", care ar urma să susțină noua competiție indiferent de sancțiunile UEFA și de presiunile suporterilor, sunt în minoritate.

Cele două cluburi care ar putea renunța la Superliga Europei sunt Chelsea și Manchester City, două dintre forțele Marii Britanii la fotbal. 

Presiunea din partea FIFA este în continuare mare. Gianni Infantino, președintele FIFA, a avertizat că toate cluburile care vor participa în această nouă competiție vor fi excluse din orice altă competiție a FIFA sau UEFA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel