Suporterii s-ar putea întoarce pe stadioane în Liga I în perspectiva EURO 2020
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Suporterii s-ar putea întoarce pe stadioane în Liga I în perspectiva EURO 2020
Suporterii s-ar putea întoarce pe stadioane în Liga I în perspectiva EURO 2020
Prezenţa spectatorilor pe stadioane ar putea fi testată în cadrul unor meciuri din Liga I în perspectiva organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul EURO 2020, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

'Am făcut demersuri pentru revenirea spectatorilor chiar şi după intervenţia domnului Novak (n.r. - ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak) în care a spus că şi-ar dori un număr de meciuri test pentru EURO 2020. Iar noi ne-am manifestat dorinţa de a sprijini această idee spre finalul play-off-ului şi play-out-ului. Deci dacă vor fi meciuri cu spectatori în acest sezon vor fi doar meciuri test pe regulile de la EURO 2020, inclusiv pe zona de testare rapidă şi aşa mai departe.'

'Vor fi meciuri test, dar nu am înţeles dacă îşi doreşte ca meciurile să fie pe Arena Naţional, pentru că atunci s-ar limita foarte mult numărul de echipe. Dar aşteptăm ca ministrul să ne transmită clar ce doreşte, iar noi vom acorda tot sprijinul pentru a se organiza în cele mai bune condiţii EURO 2020.'

'Ar fi delicat dacă aceste meciuri test vor fi doar pe Arena Naţională, pentru că va fi o discriminare (n.r. - faţă de echipe din afara Bucureştiului), dar mai întâi să vedem ce se doreşte de la noi', a spus oficialul LPF. Acesta a adăugat că în mod sigur partidele din următoarea ediţie a Ligii I se vor desfăşura cu spectatori.

'Ne-am dori să avem o dată certă pentru revenirea spectatorilor, dar cu siguranţă acest lucru se va întâmpla începând cu luna iulie, din sezonul următor', a precizat Justin Ştefan.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Federaţia Română de Fotbal a făcut o propunere către Ministerul Sănătăţii ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu un număr de spectatori reprezentând 50% din capacitatea stadionului. România poate înştiinţa UEFA privind mărirea numărului de spectatori până la 28 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel