Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Mama a obținut recordul mondial Guinness. Cum este posibil așa ceva
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două surori gemene s-au născut la 87 de zile distanță. Mama a obținut recordul mondial Guinness pentru cel mai mare interval de timp între nașterile unor gemeni. 

Deși pare absolut imposibil, este un caz real. O femeie din Irlanda a reușit să nască două surori gemene la 87 de zile distanță. Mai mult, ambii copii sunt perfect sănătoși. Maria Jones-Elliott este fericita mamă care a obținut recordul mondial Guinness pentru cel mai mare interval de timp între nașterile unor gemeni, scrie Știridinlume.ro.

Dacă vă întrebați cum este posibil așa ceva, explicația este un simplă. Maria, în vârstă de 34 de ani, a intrat în travaliu în săptămâna 24 de sarcină, cu patru luni mai devreme față decât era normal. Ea a născut-o atunci pe Amy, o fetiță care cântărea doar 538 de grame. Medicii se așteptau ca femeia să nască și al doilea copil, dar contracțiile au încetat. Mai mult, doctorii au încercat chiar să îi inducă nașterea a doua zi, dar nu s-a întâmplat nimic. La 87 zile distanță, doctorii au încercat din nou să îi inducă nașterea femeii. După aproximativ o oră, Maria a reușit să o nască și pe Katie, care cântărea 2,32 de kilograme. Potrivit experților, gemenele aveau o șansă de doar 40% de supraviețuire, dar lucrurile au decurs perfect, iar copilele sunt acum bine și cresc împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel