SURPRIZĂ de la cei mai bogaţi oameni ai planetei. Te așteptai la așa ceva?!
Autor: Rodica Mitu pe 13 iul, 12:45 | Economie

Un grup de 83 de milionari a făcut, luni, un apel, în plină criză.

83 de milionari au făcut, luni, un apel pentru taxarea suplimentară, „imediată” şi „cu caracter permanent”, a celor mai bogaţi oameni ai planetei, astfel încât aceştia să contribuie la relansarea de după criza generată de pandemie, transmite AFP.

În această scrisoare, publicată înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din G20 şi a summitul european extraordinar dedicat relansării UE, se face un apel către guverne 'să crească taxele pentru oamenii ca noi. Imediat, substanţial şi în mod permanent'.

'Nu noi suntem cei care au grijă de cei bolnavi aflaţi la terapie intensivă. Nu noi suntem cei care conduc salvările care aduc bolnavii la spitale. Nu noi suntem cei care aprovizionează rafturile magazinelor sau livrează mâncare din uşă în uşă... Dar noi avem bani, mulţi bani. Bani de care este o nevoie disperată acum şi vom continua să avem nevoie în anii care vor veni, pentru a reveni din criză, al cărei impact va dura zeci de ani şi ar putea arunca o jumătate de miliard de persoane în sărăcie', se arată în scrisoarea acestui grup, intitulat Millionaires for Humanity, şi postată pe pagina de Internet cu acelaşi nume.

 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri