”SURPRIZĂ” în pandemie. NOUĂ INFORMAȚIE despre un factor de risc: S-a modificat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în științe medicale, a vorbit despre noul coronavirus, în contextul obezității.

„Aș vrea să subliniez legătura COVID-19 - obezitate. Este, de fapt, o coaliție a două pandemii. Se vorbește foarte mult despre pandemia COVID-19, însă foarte puțin s-a vorbit despre obezitate ca factor de risc. (...) Pe 22 iulie, s-a modificat înregistrarea și încadrarea obezității ca factor de risc.

Dacă până acum doar obezitatea morbidă, adică peste 40 indice masă corporală, era considerată factor de risc, pe 22 iulie, s-a modificat: orice persoană obeză, cu indice de masă corporală peste 30, are risc de a dezvolta o formă severă. Ar trebui dezvoltate campanii pentru că, în România, un procent de 20-25 la sută, are obezitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical.

„E cel mai bun moment să ne gândim la un plan serios de schimbare a stilului de viață, care să includă nutriție, activitate fizică”, a subliniat Anca Hâncu. 

Care sunt bolile pe care ni le putem produce printr-o nutriție incorectă, cum putem sa ne ajutăm de sport pentru a ne câștiga sănătatea și cum ne afectează silueta vremurile în care trăim, aflați sâmbătă, la ora 12.00, la emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel