UPDATE: Cioloş confirmă întâlnirea de miercuri. Surse: Cîţu, de acord să se întâlnească cu Cioloş. Condiţia pusă premierului desemnat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dacian Cioloș Facebook
Dacian Cioloș Facebook
Florin Cîţu, preşedintele PNL, l-ar fi sunat pe Dacian Cioloş şi i-ar fi spus acestuia că este de acord cu o discuţie privind un nou Guvern, dar a pus şi condiţii. 

UPDATE: Dacian Cioloş a spus că nu contează unde se vor întâlni cei trei lideri, important este să comunice despre soluţii. El a fost întrebat dacă se vor întâlni la Parlament sau la sediul USR.  

"Nu sunt atât de sensibil la genul acesta de simboluri când e vorba de a discuta şi a găsi rapid soluţii. Putem merge şi la un bar în oraş dacă asta înseamnă să găsim soluţii. Putem să ne vedem şi la noi la sediu, şi la ei la sediu, nu contează. Am avut o discuţie telefonică cu dl Cîţu dimineaţă, mâine ne vom întâlni. Ar trebui să confirm şi cu dl Hunor, care de principiu a fost de acord. Am avut contact şi cu dl Varujan Pambuccian, liderul minorităţilor, şi voi ţine legătura şi cu dumnealui", a declarat Dacian Cioloş. 

- ştirea iniţială - 

Astfel, surse liberale citate de Antena 3 indică faptul că Florin Cîţu ar fi de acord să discute cu Dacian Cioloş miercuri după-amiază, dar a pus şi o condiţie. Şeful PNL vrea ca la discuţie să participe şi liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

Informaţia vine la doar câteva ore după ce Florin Cîţu, dar şi alţi lideri liberali, au sugerat faptul că nu vor negocia cu USR pentru formarea unui nou Guvern. 

"Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.", a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

"De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.", a continuat el.

Cîțu a precizat că partidul pe care îl conduce, PNL, "va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR."

"Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.", a mai transmis Florin Cîțu, luni seară.

Rareş Bogdan, idei similare 

"Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie. (...) Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă.

Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate. Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a declarat Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel