Surse - După episodul Nazare, Cîțu, în pierdere, se ridică Orban. Abandon Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto PNL
foto PNL
Lupta pentru putere în PNL este în plină desfășurare, iar Ludovic Orban și Florin Cîțu scot la atac toate atuurile de care dispun. Miercuri, Bogdan Chirieac, citând surse, a spus ce s-ar putea întâmpla, în contextul Congresului PNL, după revocarea ministrului Alexandru Nazare. 

Revocarea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost o lovitură ce își va arăta efectele.  

„Să vă dau o veste?! Surse autorizate care au ținut să-și păstreze anonimatul ne anunță că, după episodul Nazare, Florin Cîțu este în pierdere gravă de viteză în PNL și se ridică Ludovic Orban. Baza partidului, oricum, era pe la Orban, nu era la Cîțu. Și, acum, usr-ismul lui Cîțu iese la iveală”, a spus Bogdan Chirieac, miercuri, la DCNewsTV, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” cu Mugur Ciuvică.

„În urmă cu trei săptămâni, era exclus să câștige Orban. Acum, lucrurile încep să se echilibreze”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„Am înțeles că, astăzi, președintele Iohannis merge la Guvern ca un ultim gest de sprijin pentru Florin Cîțu. Dacă, după acest aspect, nu va crește, nu va deveni Cîțu mai popular - și nu devine, pentru că nu are cum -, îl va abandona, cum s-a întâmplat cu candidatura lui Cristian Bușoi la Primăria Generală a Capitalei. În momentul acela, câștigă Ludovic Orban. Dacă va câștiga Orban în toamnă, este foarte posibil ca Ludovic Orban să redevină premier, pur și simplu să-l dea jos pe Cîțu!”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Nu e imposibil să se întâmple acest lucru”, a spus și Mugur Ciuvică, precizând că este un subiect ce merită urmărit. 

VEZI ȘI: Uitați de valul 4 COVID, avem ”Sectorul 1, valul 4 de gunoaie”. Ciuvică, comentariu tare după scandalul de la Primărie

VIDEO cu emisiunea de la DCNewsTV: Tensiuni în Guvern, lupte în PNL, miza scandalurilor, dezvăluite de Ciuvică și Chirieac

Alexandru Nazare, revocat

Premierul Florin Cîţu a anunţat, săptămâna trecută, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe.

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. După încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor", declarase, după ședința de Guvern, premierul Florin Cîţu.

Miercuri, 14 iulie, ședință de Guvern. Participă și Iohannis

Președintele Klaus Iohannis participă la ședința de Guvern, de miercuri, privind asumarea Proiectului „România Educată”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Guvernul își va asuma, prin memorandum, țintele și obiectivele proiectului „România educată”, urmând să stabilească un plan clar de acțiune, cu responsabili și termene pentru implementare, spune președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că proiectul se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada post-decembristă: au fost consultate nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și instituții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel