Sute de blocuri din București, fără apă caldă de peste 10 zile. Directorul Termoenergetica: Eu am avut apă caldă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Mai multe avarii la rețeaua de termoficare din Capitală a lăsat sute de blocuri fără apă caldă. Situația persistă de mai bine de 10 zile, dar reprezentanții Termoenergetica dau asigurări că furnizarea agentului termic va fi reluată cât de curând. 

O avarie de proporții produsă la rețeaua de termoficare a Capitalei a lăsat sute de blocuri fără apă caldă. Conform Antena 3, cele mai mari probleme sunt în sectoarele 1, 4 și 5. 

Apa caldă lipsește de de două săptămâni din cauza avariilor de la ELCEN, la unele blocuri. Această problemă ar fi apărut după ce reprezentanții ELCEN ar fi oprit două CET-uri în același timp. 

Probleme în mai multe sectoare

Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Termoenergetica, se consideră norocos și susține că el are apă caldă în Sectorul 6 al Bucureștiului. Mai mult, el dă asigurări că problemele vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil. 

”Problemele de arondare a ariei Bucureștiului pe sistemul de vară au fost finalizate. Practic, ultimele lucrări au fost finalizate în cursul nopții trecute, s-a lucrat non-stop. În momentul de față mai avem probleme acolo unde mai există avarii punctuale sau zonale și care se vor finaliza în cursul zilei de astăzi. Vorbim despre probleme în Sectorul 2 și în Sectorul 3. În Sectorul 2 mai avem 4 puncte termice, în Sectorul 3 tot 4 puncte termice, adică aproximativ 40 de blocuri. În total avem aproximativ 100 de blocuri fără apă caldă în urma apariției unor avarii. Lucrările au fost finalizate, iar în acest moment rețeaua se încarcă. Pe lângă acestea mai sunt mici reglaje de făcut pe diverse puncte termice, peste tot în București, în special în Sectorul 5. Știm că această situație neplăcută a durat ceva mai mult, nu avem decât să remediem avariile. Sunt lucrări în desfășurare. Ne cerem scuze clienților noștri, dar fără aceste lucrări iarna următoare va fi la fel de grea ca actuala”, a declarat Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Teromoenergetica.

Directorul adjunct al Termoenergetica are apă caldă

Întrebat dacă are apă caldă acasă, directorul adjunct al Termoenergetica a răspuns: 

”Eu locuiesc în Sectorul 6, în ultimele zile am avut apă caldă”, a mai declarat Adrian Gîtlan. 

Din bugetul Termoenergetica s-au tăiat 150 de milioane atunci când s-a negociat bugetul între PNL şi USR-PLUS.

VEZI ȘI: Avarie CET Sud. Sute de blocuri din București, fără apă caldă și căldură. Sunt afectate blocuri din Sectoarele 2, 3, 4 și 5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel