Sute de evrei BLOCAȚI la granița Ucrainei. Ce voiau să facă aceștia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Sute de evrei hasidici au fost opriți la granița ucraineană de către forțele de ordine. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva.

Sute de evrei hasidici au fost blocați la granița dintre Ucraina și Belarus, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus. Acestea împiedică un pelerinaj anual ce are loc în Ucraina. Evreii se îndreptau spre centrul orașului ucrainean Uman, pentru a vizita mormântul rabinului Nahman, fondatorul mișcării hassidice Breslov.

Pelerinajul marchează Anul Nou Evreiesc

În fiecare an, mii de evrei merg în pelerinaj pentru a marca Anul Nou Evreiesc, care în 2020 se desfășoară în perioada 18-20 septembrie. Din cauza coronavirus, Ucraina și-a închis granițele pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, pe măsură ce pelerinii, mare parte dintre ei din Israel, au încercat să intre în Ucraina săptămâna aceasta, au fost opriți de grăniceri.

Cu toate acestea, ei și-au început pelerinajul în ciuda apelurilor din partea guvernelor ucrainene și israeliene care le-au cerut să nu călătorească în Uman anul acesta, temându-se de o creștere a infecțiilor cu coronavirus.

Ucraina a restricționat intrarea străinilor pe teritoriul său în perioada 28 august - 28 septembrie, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel