Sute de mii de persoane nu își pot accesa banii. Conturi blocate. Serviciu bancar în insolvență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sute de mii de persoane fizice și juridice nu își pot accesa banii din conturi după ce un serviciu bancar a blocat conturile pentru că a intrat în insolvență. 

Sute de mii de persoane și întreprinderi s-au trezit cu conturile blocate după prăbușirea Wirecard în Marea Britanie. Toate operațiunile au fost suspendate, scrie CNN

Autoritatea de conduită financiară a suspendat, vineri, operațiunile Wirecard Card Solutions, după ce societatea ”mamă” a depus insolvența în Germania în urma descoperirii unei găuri de 2 miliarde de dolari în conturile sale.

Ce face Wirecard Card Solutions

Wirecard Card Solutions oferă tehnologie și servicii de procesare a plăților către zeci de conturi britanice digitale și furnizori de carduri preplătite, care au fost obligați să suspende serviciile către clienți.

Clienții de startup-uri precum ANNA Money și Pockit nu își pot folosi conturile pentru a plăti cumpărăturile sau pentru a retrage bani de la bancomate. Acest lucru a determinat Departamentul pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie să înființeze linii de asistență dedicate pentru persoanele care se bazează pe aceste conturi pentru a primi plăți de beneficii de la guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel