Sute de mii de persoane nu își pot accesa banii. Conturi blocate. Serviciu bancar în insolvență
Autor: Alexandru Ichim pe 29 iun, 22:13 | Internațional

Sute de mii de persoane fizice și juridice nu își pot accesa banii din conturi după ce un serviciu bancar a blocat conturile pentru că a intrat în insolvență. 

Sute de mii de persoane și întreprinderi s-au trezit cu conturile blocate după prăbușirea Wirecard în Marea Britanie. Toate operațiunile au fost suspendate, scrie CNN

Autoritatea de conduită financiară a suspendat, vineri, operațiunile Wirecard Card Solutions, după ce societatea ”mamă” a depus insolvența în Germania în urma descoperirii unei găuri de 2 miliarde de dolari în conturile sale.

Ce face Wirecard Card Solutions

 

Wirecard Card Solutions oferă tehnologie și servicii de procesare a plăților către zeci de conturi britanice digitale și furnizori de carduri preplătite, care au fost obligați să suspende serviciile către clienți.

Clienții de startup-uri precum ANNA Money și Pockit nu își pot folosi conturile pentru a plăti cumpărăturile sau pentru a retrage bani de la bancomate. Acest lucru a determinat Departamentul pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie să înființeze linii de asistență dedicate pentru persoanele care se bazează pe aceste conturi pentru a primi plăți de beneficii de la guvern.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri