Sute de pacienți, într-un studiu care apare în mai 2021. Dr. Bogdan Marțian: Chirurgia robotică s-a dovedit superioară
Autor: Rodica Mitu pe 16 apr, 17:26 | Sanatate
Exclusiv

Foto Pexels

Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, într-o nouă ediție a Interviurilor DC News și DC Medical, ce plus valoare aduc chirurgia modernă și cea robotică.

Dr. Bogdan Marțian a făcut referire la un studiu ce urmează să fie publicat în luna mai. 

„Mai nou, au apărut câteva studii care compară de data aceasta chirurgia robotică cu cea laparoscopică. În luna mai, se va publica în cea mai prestigioasă revistă de chirurgie un articol care vine din China, dintr-un centru care tratează aproape 900 de cancere gastrice pe an, ceea ce este enorm.

Se compară peste 200 de pacienți operați laparoscopic cu peste 200 de pacienți operați robotic. Pe termen scurt, chirurgia robotică s-a dovedit superioară. În sensul că recoltează mai mulți ganglioni, pacienții pierd mai puțin sânge și se recuperează mult mai repede. În mare, există avantaje nete!”, a spus Bogdan Marțian, vineri, la interviurile DC News și DC Medical. 

Dr. Bogdan Marțian a vorbit și despre cum se depistează și se pune diagnosticul în cancerul gastric, care sunt principiile de tratament, când și cum se operează clasic, laparoscopic și robotic. 

VEZI ȘI: Cancerul gastric, descoperit târziu. Dr. Bogdan Marțian explică cum se poate depista mai repede. Crește șansa de vindecare

 

 

Declarațiile complete, în interviul de mai jos:

Dr Bogdan Marțian: Chirurgia oncologică la Interviurile DC News și DC Medical

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri