Sute de români, în PERICOL. Fermă din Germania intrată în insolvență
Autor: Giorgiana Croitoru pe 05 iun, 20:14 | Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că o fermă din Germania, unde lucrează sute de români, a intrat în insolvență. 

O fermă din Hoyerhagen, Germania, unde lucrează circa 150 de români, a intrat în insolvență. Atât proprietarul acesteia, cât și administratorul pentru insolvență au precizat că situația în cauză nu va afecta plata salariilor lucrătorilor de acolo, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Conform datelor obținute de Ambasada României la Berlin, MAE precizează că administratorul judiciar a confirmat intrarea în insolvență a fermei respective. Atât proprietarul acesteia, cât și administratorul pentru insolvență au precizat că situația în cauză nu va afecta plata drepturilor salariale datorate lucrătorilor, existând fonduri suficiente pentru acest scop. Activitatea fermei în cauză va continua până la încheierea sezonului”, conform sursei citate, citează Mediafax.

Nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară

 

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură cu această situație. MAE reamintește că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat cu privire la situația de la ferma în cauză, în urma semnalărilor din mass-media.

Oficialii MAE anunță și că un diplomat din cadrul Ambasadei României la Berlin a efectuat o vizită la ferma în cauză la data de 13 mai, iar în conformitate cu cele observate la fața locului, toate măsurile de securitate sanitar-medicală din cadrul fermei au fost adoptate sub coordonarea Autorității locale pentru Sănătate, fiind întreprinse eforturi pentru respectarea precauțiilor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

„Din dialogul reprezentantului misiunii cu cetățenii români care își desfășurau activitatea în cadrul fermei, a rezultat faptul că majoritatea sunt mulțumiți de condițiile de muncă și de nivelul de plată pentru activitatea prestată”, precizează ministerul.

Te-ar putea interesa și ....
Diaspora Vezi toate articolele
Crossuri parteneri