Tabăra PNL vs. tabăra PSD. Ce a descoperit Mădălina Hideg, director științific ARGUMENT: O TENDINȚĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Încotro se îndreaptă România? Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a explicat ce părere au românii despre cum merg lucrurile în țară.

"Este foarte important să punem în context toate aceste cifre, pentru că o cifră luată așa nu spune mare lucru. Prin urmare, noi, echipa care am prelucrat aceste date, am făcut câteva interpretări în funcție de  intenția la vot pentru Consiliul Local, respectiv pentru funcția de primar. Este foarte interesant faptul că electoratul PSD, deci cei care declară că vor alege PSD la alegerile locale, sunt în principiu dintre persoanele care spun că direcția este greșită. Și invers, persoanele care preferă PNL spun că direcția este bună. Nici într-o tabără, nici în cealaltă nu avem mai mult de jumătate din alegătorii fiecărui partid care să spună clar că direcția este bună sau că este greșită, dar putem spune că este o tendință.", a explicat Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, al DCMedia Group, doctor în sociologie.

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020. 

VEZI AICI SONDAJUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel