Tablou de Van Gogh, vândut cu 14 milioane de euro la licitaţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un tablou pictat de Vincent Van Gogh a fost vândut la licitaţie cu 14 milioane de euro. Tabloul înfăţişează o scenă de pe o stradă din Paris.

O pictură semnată de Vincent Van Gogh ce prezintă o scenă de pe o stradă din Paris, care s-a aflat într-o colecţie privată timp de peste un secol, a fost vândută joi cu 14 milioane de euro (16,5 milioane de dolari) la o licitaţie, informează Reuters.

Casa de licitaţii Sotheby's estimase o valoare situată între 5 şi 8 milioane de euro pentru opera de artă intitulată "Scenă stradală din Montmartre", pictată în 1887 în timp ce artistul locuia împreună cu fratele său, Theo, în capitala Franţei.

Echipa Sotheby's a organizat vânzarea din Paris cu licitaţii online sau telefonic din Paris, New York şi Hong Kong, scrie Agerpres. 

Oferta, în ultima secundă



Oferta de 14 milioane de euro a fost plasată online chiar în momentul în care ciocanul cobora pentru a adjudeca pictura după o ofertă de 13,05 milioane de euro, notează Reuters.

Pictura, care înfăţişează un bărbat şi o femeie care se plimbă la braţ pe lângă un gard şubred, cu o moară de vânt în fundal, provine din colecţia privată a unei familii franceze.

Opera face parte dintr-o serie în care Van Gogh a reprodus scene din Montmartre, un cartier deluros al Parisului dominat în prezent de bazilica Sacre Coeur.

Van Gogh a sosit la Paris în 1886. Pictorul a părăsit oraşul în 1888, spunând că s-a săturat de ritmul agitat al vieţii pariziene.

S-a mutat în sudul Franţei, unde şi-a tăiat o parte din ureche în timpul unui episod de tulburare mintală. Artistul s-a împuşcat ulterior şi a murit în apropiere de Paris, la 29 iulie 1890.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel