Tablou de Van Gogh, vândut cu 14 milioane de euro la licitaţie
Autor: Florin Răvdan pe 26 Martie, 02:59 | Bizar

Sursa: Pexels

Un tablou pictat de Vincent Van Gogh a fost vândut la licitaţie cu 14 milioane de euro. Tabloul înfăţişează o scenă de pe o stradă din Paris.

O pictură semnată de Vincent Van Gogh ce prezintă o scenă de pe o stradă din Paris, care s-a aflat într-o colecţie privată timp de peste un secol, a fost vândută joi cu 14 milioane de euro (16,5 milioane de dolari) la o licitaţie, informează Reuters.Casa de licitaţii Sotheby's estimase o valoare situată între 5 şi 8 milioane de euro pentru opera de artă intitulată "Scenă stradală din Montmartre", pictată în 1887 în timp ce artistul locuia împreună cu fratele său, Theo, în capitala Franţei.Echipa Sotheby's a organizat vânzarea din Paris cu licitaţii online sau telefonic din Paris, New York şi Hong Kong, scrie Agerpres. 

Oferta, în ultima secundă

Oferta de 14 milioane de euro a fost plasată online chiar în momentul în care ciocanul cobora pentru a adjudeca pictura după o ofertă de 13,05 milioane de euro, notează Reuters.Pictura, care înfăţişează un bărbat şi o femeie care se plimbă la braţ pe lângă un gard şubred, cu o moară de vânt în fundal, provine din colecţia privată a unei familii franceze.Opera face parte dintr-o serie în care Van Gogh a reprodus scene din Montmartre, un cartier deluros al Parisului dominat în prezent de bazilica Sacre Coeur.Van Gogh a sosit la Paris în 1886. Pictorul a părăsit oraşul în 1888, spunând că s-a săturat de ritmul agitat al vieţii pariziene.S-a mutat în sudul Franţei, unde şi-a tăiat o parte din ureche în timpul unui episod de tulburare mintală. Artistul s-a împuşcat ulterior şi a murit în apropiere de Paris, la 29 iulie 1890.

Bizar Vezi toate articolele
Crossuri parteneri