Tagliatelle de toamnă a la Cezar Osiceanu. Rețetă delicioasă și ușor de făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
tagliatelle
tagliatelle
Ce ziceți de tagliatelle de toamnă a la Cezar Osiceanu? Pilotul vă propune o rețetă delicioasă și ușor de făcut.

”A venit toamna frumoasă și caldă cu alai de petreceri fugind toate grăbite de frica restricțiilor legate de valul patru al pandemiei de COVID 19 ce se văd în zare precum un uriaș aisberg! Așa că să pornim pe drumul nostru gastronomic plin de basme și povești, mirosuri îmbietoare și culori plăcute, asezonate frumos cu plăceri gustative de o rară savoare!

Avem nevoie pentru azi de:

1. Tagliatelle Barilla 

2. Somon File - tăiat cubulețe mai mari 

3. Un ardei iute din cel bulgăresc - tăiat rondele subțiri 

4. O jumătate de ardei gras roșu - tăiat cubulețe 

5. Unt - un pachet 

6. Mărar - 2 legături tăiate mărunt 

7. 4-5 ciuperci tăiate felii 

8. Smântâna -200 gr 

9. Curry, piper, boia 

10. Cașcaval - 200 gr tăiat cubulețe

11.  Vin alb sau roze - un pahar 

12. Parmezan 200 gr ras 

13. O roșie tăiată cubulețe 

14. Capere 


Și acum să începem! Punem apa la fiert pentru tagliatelle fără sare și ulei, timp în care topim untul în tigaia de teflon și punem la călit întâi ciupercile, apoi adăugăm ardeiul gras și cel iute și, la final, cubulețele de roșii. 

Punem în tigaie paharul de vin și adăugăm cubulețele de cașcaval mestecând ușor pentru ca se se topească încet și fără să se lipească de fundul tigăii.

Adăugăm caperele și smântâna și lăsăm să fiarbă la foc potrivit amestecând permanent pentru ca să se omogenizeze sosul. Adăugăm mirodeniile și… mmmm mirosul superb deja apare peste tot!

Între timp, am pus tagliatellele să fiarbă și când sunt gata le trecem în tigaie să se îmbăieze în superbul nostru sos înmiresmat. Le lăsăm să se scalde 2-3 minute amestecând continuu pentru omogenizare și adăugăm, în acest timp, o parte din mărarul tocat.

Pregătim farfuria pentru paste, adăugăm din tigaia noastră o porție zdravănă din conținutul ei îmbietor și presăram deasupra restul de mărar cu parmezanul ras. Sub umbrela noastră din curte sau de pe balconul fiecăruia, cu un pahar de vin alb sau roze alăturat, începem marele asalt asupra frumoaselor noastre tagliatelle de toamnă a la Cezar”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel