Tânăr găsit în stare CRITICĂ, pe Ceahlău, după ce a fost abandonat de prieteni: Murea până dimineață
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Un turist lăsat singur pe traseu de prieteni a fost găsit în stare critică de salvamontiști. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un turist a fost lăsat singur pe traseu de cei cu care urcase pe munte. Salvamoniștii au intervenit și l-au găsit în stare critică. 

Membrii unui grup de turiști din Iași, plecați la finalul săptămânii trecute pe Ceahlău, au decis să-l lase pe unul dintre ei, singur pe traseu, noaptea. Tânărul în cauză era epuizat fizic și problema fusese anunțată la 112. Chiar și așa, grupul și-a văzut de drum.

„În  lipsa unui echipament adecvat, problemele medicale existente şi frigul şi-au spus repede cuvântul. În jurul orei 19:00 au apărut primele semne de epuizare, iar odată cu lăsarea serii, frigul s-a accentuat şi în zona Chica Fântânele nu a mai putut sa meargă“, a comunicat Serviciul Salvamont Neamţ.   

„Grupul din care făcea parte a decis, împreună cu el, să rămână acolo singur în aşteptarea echipei Salvamont, care fusese alertată prin 112. O greşeală şi o atitudine greu de înţeles pentru mulţi“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, precizând că, „în starea în care a fost găsit şi la cât de repede a cedat termic, nu ar fi supravieţuit peste noapte. Murea până dimineaţă”, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel