Tânăr nevaccinat, prins la păcănele cu un certificat verde fals
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tânăr nevaccinat, prins la păcănele cu un certificat verde fals   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tânăr nevaccinat, prins la păcănele cu un certificat verde fals / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un tânăr din Timișoara a fost prins la păcănele cu certificat verde fals.

Razie a oamenilor legii, în seara de sâmbătă, la Timișoara, pentru a preveni și combate răspândirea coronavirusului. Au fost aplicate zeci de amenzi, printre cei sancționați numărându-se și un tânăr care era la păcănele deși nu se vaccinase. Le-a arătat polițiștilor un cod QR fals.

În timpul raziei de sâmbătă, de la ora 19, care a durat până duminică, la ora 1, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani în incinta unei săli de jocuri electronice de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. Era ora 19.30, iar bărbatul le-a arătat polițiștilor un cod QR al altei persoane. A fost dus la sediul de poliție și s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de „falsul privind identitatea”.

În total, în timpul raziei au fost legitimate 126 de persoane, verificate 38 de societăți comerciale și controlate 89 de autoturisme. Au fost aplicate 76 de amenzi în valoare totală de 29.175 de lei. Nu mai puțin de 54 de sancțiuni au fost aplicate celor care nu au purtat masca de protecție, alte patru celor care nu au prezentat certificatul verde de vaccinare și două celor care nu au respectat restricțiile de circulație, scrie Tion.

Certificat verde OBLIGATORIU în România. Moşteanu: Imposibil. Am bloca toată ţara

Deputatul USR Ionuț Moșteanu s-a aflat astăzi în direct la ”Interviul zilei” de la DC News și DC News TV unde a discutat cu analistul politic Bogdan Chirieac despre situația critică în care se află România din punct de vedere al pandemiei de coronavirus și dacă s-ar putea lua în țara noastră măsuri ca în Italia, respectiv ca oamenii să meargă la muncă sau în alte părți doar cu Certificat verde. 

”În Italia, începând de astăzi, intră în vigoare Certificatul verde. Dacă nu ai Certificat verde la locul de muncă, fie că lucrezi în domeniul public sau privat, nu ai voie să te mai duci la serviciu. Ți se suspendă postul, fără salariu și e treaba ta ce pui pe masă ție și familiei. Nu poți călători, nu poți face aproape nimic fără Certificat verde. Urmează demonstrații, dar iată că Italia a trecut de pandemie. România e noua Lombardie, după cum se vede. Dacă ați face un Guvern mergeți pe aceeași idee ca în Italia sau ca în multe alte state europene?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Ionuț Moșteanu. 

”E imposibil să facem la noi ca în Italia sau ca în multe state europene pentru că avem doar 30% din populație vaccinată și nu s-ar putea face, am bloca toată țara pentru că ei au câștigat practic jumătate de an ținând niște restricții și prioritizând vaccinații. Au făcut asta și i-au obișnuit pe oameni că dacă nu ai nenorocitul ăla de Certificat de vaccinare nu intri la teatru, nu mergi la mall, la restaurant sau la meci. Au înțeles asta și dintr-un motiv s-au altul oamenii s-au vaccinat pentru că în realitate vaccinul este sigur, știința medicală a progresat foarte mult și au fost foarte foarte puține cazuri de efecte adverse. Sunt cazuri în care unii oameni nu se pot vaccina din cauza unor probleme medicale, dar înțelegem asta. Unii vaccinați fac COVID, dar fac o formă foarte ușoară, sunt departe de a ajunge cumva în spitale. Către asta trebuia să ne ducem. Ei au băgat lucrurile astea treptat, iar acum mai strâng șurubul. De luni de zile fiind totul liber, la noi acum e greu să le spui oamenilor că nu mai merge decât cu certificat de vaccinare. Trebuie să prioritizăm certificatul de vaccinare, să îi obișnuim pe români în lunile următoare că este necesar pentru anumite activități și da, poate la un moment dat să ajungem și noi aici. Eu nu pot să înțeleg cum oameni care lucrează printre oameni și apără sănătatea nu se vaccinează și nu au încredere în știința medicală. În câteva luni de zile dacă ajungem la o rată de vaccinare de 60% atunci da, poți să spui că de mâine sau de luna viitoare luăm măsuri ca în Italia. Inconștiența multora ne costă pe fiecare dintre noi, ca țară, ca economie”, a declarat Ionuț Moșteanu (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel