Tanczos Barna, intervenţie după ultimele atacuri ale urşilor: Un pericol real astăzi în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ: Gregory Rogers - Pexels
Foto ilustrativ: Gregory Rogers - Pexels
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România. 

"Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România.

În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei.

Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.

Trebuie să fim raționali și să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor", a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Doi bărbaţi, atacaţi la Suceava de urs 

Două persoane au fost atacate de urs, vineri, pe munte, în județul Suceava.

Salvamontiștii din Vatra Dornei anunță că intervin pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru cele două persoane atacate de urs în zona Dragoiasa.

Salvamontiștii intervin cu 2 mașini și 6 oameni.

Prima victimă a ajuns deja în ambulanță și este în drum spre Vatra Dornei:

„Date fiind gravitatea rănilor, va fi transferată mai departe”, spun salvamontiștii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a precizat ulterior că atacul ursului din zona fondului forestier arondat județelor Suceava - Harghita - Mureș a avut loc în județul Harghita.

„Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni și fiind transportat la o unitate medicală din județul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit să fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112”, a spus Ionuț Epureanu, conform Mediafax.

Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 26 de ani care a fugit a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel