Țara care va relua campionatul de fotbal pe 30 mai, FĂRĂ SPECTATORI!
Autor: Andrei Itu pe 07 mai, 08:45 | Fotbal

Campionatul de fotbal al Israelului, suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua pe 30 mai, însă meciurile se vor disputa cu porţile închise, informează agenţia EFE. 

Jucătorii vor putea reveni la antrenamente începând de duminică, a anunţat Liga profesionistă de fotbal din Israel (LFPI), care a ajuns la un acord în acest sens cu Ministerul Sănătăţii, în care sunt stabilite liniile directoare specifice pentru prevenirea infectării cu Covid-19 şi care va permite echipelor din prima şi a doua divizie să joace din nou la sfârşitul lunii.

Cu toate acestea, jucătorii vor fi nevoiţi să rămână izolaţi la domiciliu şi vor putea pleca doar să se antreneze, până la data revenirii lor pe stadioane. În plus, ei trebuie să intre într-o carantină strictă dacă un coechipier sau un membru al echipei tehnice contractează noul coronavirus.

Fotbaliştii se vor deplasa la antrenamente doar în maşinile lor private, urmând să le fie luată temperatura de fiecare dată când se vor prezenta la sesiunile de pregătire. Un purtător de cuvânt al LFPI a declarat pentru EFE că nu este de aşteptat ca jucătorii să fie supuşi unor deteste de diagnosticare a virusului.

Israelul, care a înregistrat peste 16.300 de cazuri de infectare şi 238 de decese din cauza noului coronavirus, a trecut deja de cea mai grea fază şi revine treptat la o anumită normalitate, marcată de precauţii pentru prevenirea infecţiei: utilizarea măştilor, distanţarea fizică şi igiena personală extremă.

Guvernul israelian a relaxat săptămâna aceasta măsurile de izolare, permiţând deschiderea mai multor sectoare economice. Centrele comerciale, pieţele în aer liber şi sălile de sport se pregătesc să se redeschidă joi, urmând ca alte restricţii încă în vigoare să fie ridicate în cursul acestei luni sau în iunie, potrivit Agepres.

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri