Țara europeană care nu a mai avut decese COVID-19 toată săptămâna
Autor: Dan Carp pe 23 mai, 15:03 | Stiri

Premieră în Europa: o țară nu a mai înregistrat nici un deces în ultima săptămână. 

Slovacia nu a mai înregistrat niciun deces legat de coronavirus în ultima săptămână şi numărul de cazuri noi a scăzut la o singură cifră, arată datele oficiale sâmbătă, notează Reuters.

Ţara central-europeană de 5,4 milioane de locuitori a înregistrat de departe mai puţine cazuri şi decese decât vecinii săi, cu 1.504 cazuri şi 28 de decese până vineri.

Experţii atribuie numărul redus de cazuri în Slovacia acţiunii sale rapide când a închis frontierele, magazinele şi şcolile şi a interzis evenimentele publice la scurt timp după ce primele cazuri au apărut la începutul lunii martie. La aceasta s-a adăugat ulterior purtarea obligatorie a măştilor în afara locuinţelor.

Ţara a început să relaxeze restricţiile la 22 aprilie şi magazinele sunt deschise deja de miercuri.

Cazurile noi au scăzut la o singură cifră de cele mai multe ori în ultima lună şi numărul celor active s-a redus constant.

Cu toate acestea, măsurile de izolare au afectat economia Slovaciei. Ministerul Finanţelor a prognozat că produsul intern brutse va contracta cu 7,2% în acest an, iar deficitul bugetar va urca la 8,4% din PIB, relatează Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri