Tărgoviște. Telegondola Curtea Domnească - Mănăstirea Dealu, un proiect eligibil
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Târgoviștea va avea în curând o nouă atracție turistică: telegondola care va lega Curtea Domnească de Mănăstirea Dealu, a declarat Corneliu Ştefan, președintele CJ Dâmbovița.

Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că au fost începute primele proceduri pentru realizarea proiectului telegondolei urbane. Aceasta va fi funcţiona între Curtea Domnească din municipiul Târgovişte şi Mănăstirea Dealu, care se regăseşte pe raza comunei Aninoasa.

Preşedintele CJD a mai punctat faptul că proiectul este 100% eligibil pentru accesarea de fonduri europene. A fost elaborat caietul de sarcini, următorul pas fiind ca studiul de fezabilitate să fie scos la licitaţie, iar investiţia să fie demarată. ,,Am semnat nota conceptuală în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, împreună cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru telegondola pe care am anunţat-o anul trecut, care va fi montată în incinta Curţii Domneşti.

Proiect va finanţat pe bani europeni anul viitor, pe axa de turism pe Programul Operaţional Regional, prin agenţia de dezvoltare Sud-Munenia, din care facem şi noi parte, judeţul Dâmboviţa”, a precizat preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, potrivit jurnaldedambovita.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel