Târgul de Sfânta Maria, sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Uliță din Muzeul Satului  Foto: Crișan Andreescu
Uliță din Muzeul Satului Foto: Crișan Andreescu
Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria, un eveniment care îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Vizitatorii pot întâlni, la târg, meşteri populari, colecţionari şi artişti plastici şi pot realiza obiecte în cadrul atelierelor de modelaj în lut, de confecţionat obiecte cu seminţe din fructe şi legume, precum şi din fibre textile, arată organizatorii într-un comunicat.

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11,00, va fi pus în scenă musicalul 'Înşir'te mărgărite', de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricăi Petrovici, adaptare Ivona Cristescu, după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu, spectacol pentru copii oferit de Teatrul Muzical Ambasadorii, ce desfăşoară primul parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti', în cadrul programului SAMER (Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României).

Un bilet de intrare la târg costă 15 lei pentru un adult, 8 lei pentru un pensionar, 4 lei pentru un elev sau student, iar la atelierele de creaţie - 20 lei pentru participant. Înscrierile la ateliere pot fi făcute online, la [email protected].

Programul evenimentului  de la Muzeul Satului îl puteți consulta AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel