Tăriceanu, despre citația primită: Dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020
Autor: Rodica Mitu pe 22 ian, 16:47 | Justiție

Tăriceanu FOTO AGERPRES

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că citația în calitate de suspect primită chiar de ziua sa arată că este „același stil al Parchetului pe teren politic”.

„Ceea ce mi se pare nefiresc este că dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020. De ce a stat până în 2020 procurorul și nu mi-a făcut această precizare cu privire la calitatea de suspect. Nu s-a întâmplat nimic din 2018 până în prezent. Are cumva vreo legătură cu campania electorală? Mi se pare o legăturpă evidentă cu campania electorală. E același stil al Parchetului pe terenul polituc, ca să mă blocheze pe mine și partidul pe care îl condu în campania electorală", a spus Tăriceanu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

Liderul ALDE a subliniat că a primit o citație de la Pachet în care i se comunică faptul că este suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcție.

Recent, DCNews a scris că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, fost președinte al Senatului, urmează să fie chemat la audieri în calitate de suspect. Audierea ar urma să aibă loc la finalul lunii ianuarie 2020. Mișcarea este controversată, în condițiile în care procedura prin care se pierde calitatea de senator este stabilită de regulamentul de funcționare a Senatului, adică nu ține de președintele Senatului. Mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri