Urmărește emisiunea live
Pact național propus de PSD. Tăriceanu: E un gest politic
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Pactul naţional pentru bunăstarea românilor propus de liderul PSD, Viorica Dăncilă, partidelor parlamentare reprezintă ''un gest politic''.

El a reamintit că Guvernul Dăncilă are nevoie de un vot în Parlament "pentru restructurare", necesar atunci când se schimbă componenţa politică a Executivului.

"Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înţeleagă. (...) Dacă nu vine votul de încredere solicitat de premier, atunci Guvernul va cădea prin moţiunea de cenzură. Am avut o primă întâlnire informală cu PNL (...). Vom mai avea o discuţie, cel mai probabil săptămâna viitoare, să vedem, să discutăm pe marginea textului moţiunii de cenzură şi, de asemenea, le-am transmis celor din PNL că vrem să ştim care sunt paşii următori după căderea Guvernului. Nu dăm un Guvern la o parte numai că dăm, ci ca să guvernăm mai bine. Cei care vin cu moţiunea de cenzură şi vor să guverneze în continuare trebuie să vină cu o propunere convingătoare", a declarat Tăriceanu la Digi 24.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a anunţat vineri că propune partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor, menţionând că acesta trebuie să fie garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai în perioada următoare. Pactul a fost transmis către toate partidele parlamentare şi grupului minorităţilor de la Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel