Tăriceanu îl cheamă pe Iohannis în fața Parlamentului. Solicitare OFICIALĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu solicită demararea procedurilor pentru invitarea în faţa Parlamentului a preşedintelui României, Klaus Iohannis. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va depune o solicitare la Biroul permanent al Senatului prin care solicită demararea procedurilor în sensul invitării în faţa Parlamentului a preşedintelui Klaus Iohannis pentru prezentarea de către acesta a dovezilor referitoare la o posibilă înţelegere privind autonomia Ţinutului Secuiesc între un partid din România şi o putere străină.

Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu

"Am decis ca, împreună cu colegii mei senatori ALDE Mihai Ruse, Ion Hadârcă și Ioan Simionca, luând act cu îngrijorare de afirmațiile Președintelui României cu privire la o posibilă înțelegere dintre un partid parlamentar din România și o putere străină pentru înstrăinarea unei părți importante din teritoriul României, să înaintăm o solicitare oficială Biroului Permanent al Senatului pentru demararea procedurilor necesare care să permită audierea în comisiile de specialitate a conducerilor SRI și SIE, și a miniștrilor afacerilor externe, apărării și afacerilor interne.

De asemenea, solicităm demararea procedurilor pentru invitarea în fața Parlamentului a Președintelui României pentru a prezenta dovezile sau informațiile care au stat la baza acestei acuzații și măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat.

Vom discuta mâine cu parlamentarii PSD și Pro România pentru a susține această solicitare", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel