Tăriceanu, în prima zi de școală: Am fost abandonați de Guvern. Nu ne avem decât unul pe altul
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj în prima zi de școală. 

"Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut guvernul Orban"

"Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele. Nicicând nu am avut atât de multe semne de întrebare cu privire la ce ar fi mai bine să facem. Nicicând nu ne-am temut atât de tare pentru sănătatea copiilor noștri. Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut guvernul Orban pentru ca școlile să se deschidă în siguranță, pentru că toți știm ce au făcut. Este momentul să găsim soluții împreună pentru că acum am rămas doar noi: elevi, părinți și profesori.

Noi, părinții, o să ne facem datoria. O să le asigurăm măști copiilor, o să le spunem că purtarea lor nu este o joacă, o să-i supraveghem acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome, o să stăm cu ei dacă se vor îmbolnăvi, o să facem tot ce ține de noi pentru că acesta e rolul nostru de părinți.Dar greul cade pe cadrele didactice care, pe lângă menirea de dascăli, trebuie să se transforme în supraveghetori, experți în sănătate publică sau cadre medicale. Nicicând nu a mai apăsat o asemenea răspundere pe umerii lor și știu că ei o resimt din plin.

"Nu ne avem decât unul pe altul"

Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli, pentru că nimeni nu le-a spus ce să facă, dar trebuie să le tratăm cu calm, să găsim soluții ca să le îndreptăm și mai ales să avem încredere unii în alții. Acuzele nu vor rezolva nimic pentru că, în condițiile în care am fost abandonați, elevi, părinți și profesori, de către guvern, nu ne avem decât unul pe altul. Și va trebui ca împreună să trecem prin această criză. Umăr la umăr", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel