Scenariu CRUNT pentru ROMÂNI. Ce se întâmplă cu salariile și pensiile după parlamentare. Tăriceanu: Măsuri drastice!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre un scenariu oribil ce ar urma după alegerile parlamentare 2020, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Avem la orizont nori negri. Eu mă aștept ca după aceste alegeri parlamentare, Guvernul condus de Orban sau oricine altcineva din partea actualei puteri să ia măsuri drastice de tăiere a pensiilor sau salariilor. Noi ne vom opune clar și ferm acestor măsuri de austeritate, care s-au dovedit greșite și-n trecut. Ar fi niște măsuri total nepotrivite.

Nori negri pe cerul României! De ce? Pentru că după alegerile astea, eu sunt în stare să pun și un pariu, va ateriza la București Fondul Monetar, care va lua frumușel la analiză situația financiară - bugetată a României, și le va cere actualilor guvernanți să adopte un program de austeritate. Acest program de austeritate va cuprinde tăieri de pensii și salarii, va cuprinde de asemenea măsuri de diminuare a aparatului bugetar, va însemna creștere de taxe și impozite, vă spun de pe acum! Se va recurge la o majorare a TVA-ului, se va modifica sistemul de impozite.

Guvernul a împrumutat peste 100 de miliarde de lei și nu știm ce au făcut cu ei. Aici e marea problemă. Datoria publică a crescut foarte mult, începe să se apropie de cifre care sunt îngrijorătoare. 60% datorie publică din PIB reprezintă limita de la care se aprind beculețele roșii. Eu cred că scenariul pe care-l vom avea este la indigo cu cel din anul 2010 - 2011", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în exclusivitate pentru DC NEWS

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel