Tăriceanu șochează: ”Iohannis face tot ce e posibil ca Guvernul PNL să PICE la MOȚIUNE”. Cum argumentează
Autor: DCNews Team pe 30 iul, 20:23 | Personalități politice

Sursa foto: Agerpres

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a lansat o ipoteză cu privire la planul președintelui Klaus Iohannis, în contextul moțiunii de cenzură pe care PSD vrea să o depună. 

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat că președintele Klaus Iohannis își dorește ca Guvernul PNL să pice la moțiunea de cenzură ce va fi depusă de PSD. 

”Este o incompetență cum nu am văzut de mult. Iohannis își dă seama de acest lucru, Guvernul și PNL-ul s-au erodat în percepția publică extrem de mult. În momentul de față asistăm la o prăbușire a încrederii cetățenilor în executiv și de aceea Iohannis vrea să îi extragă. Dar nu vrea să îi extragă forțându-l pe Orban să-și dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea și atacul foarte virulent la adresa UDMR-ului, îi convinge să voteze și ei moțiunea de cenzură. Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moțiune, pentru ca PSD-ul să depună moțiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moțiunea, inclusiv UDMR-ul și în acest fel să fie sigur că PNL-ul cade și nu mai poartă responsabilitatea pentru criza profundă în care a aruncat România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV. 

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat astăzi că luna viitoare va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri