Tăriceanu, TERMEN LIMITĂ pentru moţiunea de cenzură. "Nu se poate mai târziu"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat data până la care ar trebui depusă moţiunea de cenzură în Parlament. 

”Moțiunea întârzie să apară, pentru că în discuțiile pe care le-am avut cu președinții Ciolacu și Ponta am concvenit că nu e oportun să depune moțiunea de cenzură în perioada stări de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moțiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie și pentru noi. PNL încearcă s-ă-și acopere gafele, să-și acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiță, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moțiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax. 

Care e misiunea noului Guvern

El mai spune că misiunea viitorului guvern va fi organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

”Nu văd necesar un politic, cu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare. Nu aș merge pe guvern de uniune națională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoiase. Nu aș merge pe un guvern politic”, a conchis liderul ALDE.

Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că o moțiune de cenzură va fi depusă ”a doua zi după terminarea stării de alertă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel