"Tatăl Nostru", rostit de Papa Francisc pentru oprirea COVID-19
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
 REUTERS/Tony Gentile
REUTERS/Tony Gentile
Papa Francisc a recitat „Tatăl Nostru” cu gândul la încetarea pandemiei de COVID-19. 

Papa Francisc a condus miercuri la 12:00, ora Romei, rugăciunea "Tatăl Nostru" în biblioteca Palatului Apostolic, la care îi invitase să participe pe toţi liderii bisericilor şi pe creştinii de toate confesiunile, într-un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

Rugăciunea, transmisă în direct pe canalul YouTube Vatican News, a fost precedată de o scurtă introducere a suveranului pontif în care i-a îndemnat pe toţi creştinii să implore împreună milostivire asupra întregii omeniri, greu încercată de pandemia de coronavirus", conform Vatican News.

Cuvintele Papei Francisc la început de rugăciune

"Dragi fraţi şi surori, astăzi ne-am dat întâlnire toţi creştinii din lume ca să ne rugăm împreună Tatăl Nostru, rugăciunea pe care ne-a învăţat-o Iisus. Ca fii plini de încredere ne adresăm Tatălui. O facem în toate zilele, de mai multe ori pe zi; dar în acest moment vrem să implorăm milostivire pentru omenirea greu încercată de pandemia de Coronavirus. Şi o facem împreună, creştini din orice Biserică şi Comunitate, de orice tradiţie, de orice vârstă, limbă şi naţiune", a spus Papa Francisc în deschidere. 

Îndemnul Papei Francisc

Papa Francisc a îndemnat "să ne rugăm pentru bolnavi şi familiile lor, pentru operatorii sanitari şi cei care îi ajută, pentru autorităţi, forţele de ordine şi voluntari, pentru slujitorii comunităţilor noastre".

"Astăzi, mulţi dintre noi celebrează Întruparea Cuvântului în sânul Fecioarei Maria, când în al său 'Iată-mă', smerit şi deplin, s-a oglindit acel 'Iată-mă' al Fiului lui Dumnezeu. Ne lăsăm şi noi cu toată încrederea în mâinile lui Dumnezeu şi, cu o singură inimă şi un singur suflet, ne rugăm: Tatăl Nostru...", a spus la final Papa Francisc, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel