Tătaru, ANUNȚ despre Euthyrox
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit marți, la Braşov, despre lipsa unor medicamente din farmacii, dar și despre problema medicamentului Euthyrox, în condiţiile în care oamenii reclamă de circa două luni că acesta este foarte greu de găsit.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a răspuns mai multor întrebări, printre care și celor legate de lipsa din farmacii a mai multor medicamente.

"Farmaciile cu circuit deschis îşi au aprovizionare proprie, nu ţin de Ministerul Sănătăţii, rămân de producătorii şi distribuitorii cu care noi avem discuţii să aducă pe piaţa românească în continuare medicamente. Noi, prin UNIFARM, facem achiziţiile primordiale pentru coronavirus, secundare pentru celelalte - Euthyrox, Metformin pentru spitale şi pentru programe de sănătate. În condiţiile în care piaţa europeană şi sud-asiatică - India şi China, care asigurau materie primă - va ieşi din această situaţie în care se află, bănuiesc că vor fi şi pe piaţa românească mai multe. În acest context, noi încercăm în momentul acesta pentru spitale, pentru programe de sănătate să asigurăm acel necesar de medicamente. Secundar, când vor veni aceşti distribuitori vor merge şi vor onora şi contractele pentru farmaciile cu circuit deschis", a declarat Nelu Tătaru.

Când se va reglementa problema Euthyrox

El a adăugat că problema privind Euthyrox "se va reglementa în cursul acestei săptămâni".

"În cursul acestei săptămâni se va reglementa, am discutat pentru a suplimenta şi rezolva problema cu Euthyrox-ul. Metformin-ul are şi alte medicamente care-l pot înlocui", a menţionat Tătaru. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a întâlnit, la Braşov, la sediul Consiliului Judeţean, cu autorităţile locale administrative, cu reprezentanţii DSP Braşov, precum şi cu managementul unităţilor sanitare braşovene: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi cel de Psihiatrie, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel