Tătaru, apel la populație: Haideți să facem un lucru!
Autor: Andrei Itu pe 28 iun, 22:41 | Personalități politice

Sursa foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a tras un semnal de alarmă duminică seară, în direct, la Antena 3.

'De două săptămâni și jumătate suntem într-o creștere de cazuri. Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut și creșteri de peste 300-400. Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Au fost momente în serile trecute unde am transferat pacienți din Ploiești la București. Suntem într-un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite și o respectare parțială a măsurilor de distanțare socială. În acest context, avem această creștere a cazurilor. Avem anchete în desfășurare în toată țara!' a declarat Nelu Tătaru.

'Noi facem o evaluare în fiecare zi, facem evaluări săptămânale sau la două săptămâni. Orice evaluare e contorizată de Centrul European de Control al Bolilor care face lista cu indicatorii cumulați la suta de mii de locuitori și ne dă riscul. Totul este reciproc. Noi vom avea și mâine această evaluare. Vom lua decizii cu privire la data de 1 iulie. În acest moment nu avem discuții de închidere cu Bulgaria. Rămâne ca mâine să mai discutăm despre această problemă și vom lua o decizie.' a menționat Tătaru.

'Noi discutăm poziționarea fiecărei țări în parte. Noi suntem în partea galbenă a acestei liste. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială. Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical', a mai declarat Tătaru, într-un interviu acordat Sabinei Iosub, la Antena 3.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri