Tătaru: Medicul ars din Piatra Neamț, test COVID POZITIV la Floreasca. A intrat pe dializă în Belgia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Medicul Cătălin Denciu, ars în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a fost reconfirmat și cu COVID-19. 

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, a anunțat, la Digi24, că medicul Cătălin Denciu, ars în secția ATI din Piatra Neamț, în timp ce încerca să salveze pacienții cu COVID-19 de la Terapie Intensivă, a fost ars pe 75% din suprafața corpului: ”reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”.

De asemenea, ministrul a anunțat că medicul a intrat pe dializă în Belgia chiar astăzi: ”El când a ajuns acolo a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaleta arsurilor.”

În plus, el a fost și reconfirmat cu COVID-19 în urma producerii incendiului, a mai anunțat ministrul Sănătății. 

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv” a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Întrebat dacă ”a mai fost pozitiv”, ministrul a răspuns că ”el a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie - aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel