Tătaru și Iohannis, declarații CONTRADICTORII despre RESTRICȚII
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Nelu Tătaru și președintele Klaus Iohannis au oferit două declarații diferite, în direct, în aceeași zi, în ceea ce privește restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a dat de înţeles astăzi că nu vede recordul de cazuri noi de COVID-19, chiar în ziua în care România a înregistrat 7733 de noi îmbolnăviri. 

"Restricţiile dau rezultate, fără doar şi poate. Fără restricţii, sistemele sanitare, din România şi din Europa, ar fi fost cu mult depăşite de multă vreme deja", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Reacția ministrului Nelu Tătaru, total diferită

"Măsurile încă nu au dat rezultate. Noi sperăm să se respecte regulile și cadrul legal să fie pus în aplicare. În condițiile în care vom respecta aceste reguli, vom înteți restricțiile și sperăm să vedem acea scădere a cazurilor de la o zi la alta", a spus Nelu Tătaru, în direct la TVR. 

În plus, ministrul a adăugat că rezultatele se vor vedea după 14 - 28 de zile. 

"Se impun niște măsuri graduale, odată cu creșterea fiecărei localități ca și transmitere comunitară. Aplicarea acestor măsuri ar trebui să ducă la o încetinire a creșterii, dar deocamdată acea perioadă pe care noi impunem măsurile, implică 14 – 28 de zile ca să vedem acele efecte.

Deci și după această perioadă în care vedem o scădere, va trebui să mergem tot după modelul de 14 – 28 de zile", a completat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel