Taylor Swift a reînregistrat albumul „Fearless” din 2008 asupra căruia nu mai avea drepturi
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Taylor Swift a ales să-și reînregistreze albumele asupra cărora nu mai avea prea multe drepturi de autor, chiar dacă le crease, începând cu „Fearless” (2008).

Conform Forbes, câștigătoarea de Grammy a reînregistrat albumul său din 2008, deschizând calea către a deveni cea mai bine plătită artistă din 2021. Totul va fi posibil cu un contract lucrativ, un posibil tur mondial post-pandemic și permiterea utilizării melodiilor în seriale, filme și reclame, cântăreața de 31.

De ce a ales Swift să urmeze această cale? Înțelegerea inițială cu Big Machine Records îi conferea 10-15% din toate veniturile melodiilor sale, în timp ce contractul din 2018 cu Republic Records, parte a Universal Music Group, îi va aduce cu cel puțin 50% mai mult. Cântăreața de muzică country spusese în 2019 că melodii precum „Shake It Off” sau „Blank Space” primesc mereu cereri de a ajunge în producții terțe, însă aceasta le-a refuzat pentru a nu permite profitul dușmanilor care dețin drepturile de autor, iar reînregistrarea are rol de a readuce melodiile în alte producții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel