Te trezești OBOSIT, cu dureri de gât și de spate? AICI greșești, este INTERZIS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ți se întâmplă și ție să se trezești obosit sau cu dureti de gât sau spate?

Deși pare greu de crezut, poziția de somn este foarte importantă atunci când vorbim despre sănătatea coloanei vertebrale, dar și a încheieturilor și a mușchilor, dar și a bunei funcționări a organismului. 

Dormitul pe spate – cel mai sănătos

„Dormind pe spate, coloana noastră vertebrală este dreaptă, în poziție corectă. Pe lângă faptul că previne durerile de spate și pe cele de gât, are un rol important în fermitatea sânilor și în prevenirea ridurilor. Mai mult decât atât, limitează efectele neplăcute ale refluxului gatro-intestinal”, explică un specialist în Ortopedie și Traumatologie.

Dormitul pe o parte – pe locul 2

„Dormitul pe o parte previne la rându-i durerile de gât și de spate, reduce refluxul gastro-intestinal, și este foarte recomandat celor care sforăie. În plus, este poziția ideală pentru femeile însărcinate”, a continuat.

Poziția fetus – nerecomandată

„Această poziție împiedică oxigenarea corectă tocmai din cauza faptului că te împiedică să respiri normal. Iată de ce te trezești obosit, fără chef și, dese ori, amețit”, continuă specialistul.

Dormitul pe burtă – INTERZIS

Dormitul pe burtă ne impiedică să menținem gâtul și coloana vertebrală în poziția corectă, de aici multiplele dureri de după.

„Este important de reținut că, deși mulți o aleg, poziția dormitului pe burtă este absolut INTERZISĂ. Este adevărat, cine doarme pe burtă, de exemplu, nu sforăie, însă cu siguranță va avea dureri de gât, dureri de spate. În plus, la capitolul frumusețe vine cu multe minusuri: mai multe riduri, mai puțină fermitate a sânilor”, a mai spus medicul, citează ciao.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel