Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS, AVERTISMENT despre reintroducerea CARANTINEI: Există un risc real
Autor: Roxana Neagu pe 14 sep, 15:56 | Sanatate

Și mai multe vieți vor fi pierdute și există un risc real de noi izolări naționale dacă transmiterea coronavirusului nu este ținută în frâu, a avertizat OMS. 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că, în timp ce decesele rămân la un nivel relativ scăzut, numărul cazurilor noi de infectare în Europa e acum mai mare decât primul vârf al pandemiei.

”Viețile și mijloacele de trai s-au pierdut, economia globală e în recesiune și au fost expuse linii de eroare sociale și politice” consideră liderul OMS, care adaugă că ”regiunea europeană nu e o excepție, multe dintre țările voastre au fost printre cele mai afectate, nu suntem, sub nicio formă, în afara pericolului”. Declarațiile au fost făcute astăzi la a 70-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa. 

”Rata de infectări zilnice în regiune e acum mai mare decât la începutul primului vârf din martie. Din fericire, numărul decese rămâne la un nivel relativ scăzut... până acum. Dar fiecare deces e o tragedie și nu poate exista loc pentru satisfacție. Dacă nu controlăm transmiterea virusului, mai mulți oameni își vor pierde viețile și există un risc real de reintroducere a așa-numitei carantine (lockdown), care a fost atât de costisitoare”, conform Sky News

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri