Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS, AVERTISMENT despre reintroducerea CARANTINEI: Există un risc real
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Și mai multe vieți vor fi pierdute și există un risc real de noi izolări naționale dacă transmiterea coronavirusului nu este ținută în frâu, a avertizat OMS. 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că, în timp ce decesele rămân la un nivel relativ scăzut, numărul cazurilor noi de infectare în Europa e acum mai mare decât primul vârf al pandemiei.

”Viețile și mijloacele de trai s-au pierdut, economia globală e în recesiune și au fost expuse linii de eroare sociale și politice” consideră liderul OMS, care adaugă că ”regiunea europeană nu e o excepție, multe dintre țările voastre au fost printre cele mai afectate, nu suntem, sub nicio formă, în afara pericolului”. Declarațiile au fost făcute astăzi la a 70-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa. 

”Rata de infectări zilnice în regiune e acum mai mare decât la începutul primului vârf din martie. Din fericire, numărul decese rămâne la un nivel relativ scăzut... până acum. Dar fiecare deces e o tragedie și nu poate exista loc pentru satisfacție. Dacă nu controlăm transmiterea virusului, mai mulți oameni își vor pierde viețile și există un risc real de reintroducere a așa-numitei carantine (lockdown), care a fost atât de costisitoare”, conform Sky News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel