Telefonul tău funcţionează cu întârziere? Top trucuri ca să îmbunătăţeşti performanţa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Telefonul funcţionează cel mai bine atunci când este nou, abia scos din ţiplă, asta e clar. Pe parcurs, folosirea sa devine mai greoaie, mai lentă, din cauza numărului mare de aplicaţii şi nu numai.

Iată câteva trucuri pentru a îmbunătăţi performanţa. 

1- Primul lucru pe care-l ai de făcut este actualizarea sistemului și a aplicațiilor. Update-urile îmbunătățesc performanța device-ului, potrivit zoom.vodafone.ro, așa încât străduiește-te să fii la zi cu actualizările, atât în ce privește sistemul de operare, cât și aplicațiile. De altfel, dacă telefonul este atât de vechi încât nu mai primești alerte de actualizare, e un semn că trebuie să te orientezi spre achiziționarea unui nou device.

2- Din dorința de a ne personaliza telefonul și de a-l adapta cât mai mult nevoilor noastre, putem descărca un număr prea mare de aplicații. Pe unele nu le mai folosim poate niciodată, dar neglijăm să le ștergem. Ca să îmbunătățești performanța telefonului tău șterge aplicațiile de care nu ai nevoie. Acestea nu vor face altceva decât să încarce memoria telefonului, care în aceste condiții va răspunde mai lent solicitărilor tale.

3. Dacă ai încercat fel de fel de metode să îmbunătățești performanța telefonului și tot nu ești mulțumit, o alternativă este revenirea la setările din fabrică. Astfel poți scăpa de fișierele reziduale care rămân în sistem chiar și după ce ai șters aplicațiile pe care nu le foloseai sau ocupau prea multă memorie, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel