Temperaturi record în România. Elena Mateescu: Ce se va întâmpla în perioada următoare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Canicula
Canicula
Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit despre recordurile înregistrate în România, în ceea ce priveşte temperaturile. 

Elena Mateescu a enumerat, într-un interviu acordat DC News, recordurile de temperatură înregistrate în ţară dar şi la nivel mondial, în ultimul an.

"După anul 2019, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice în ţara noastră şi al doilea la nivel mondial, toamna anului 2019 – cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice, iarna 2019 – 2020, la noi în ţară a fost a doua cea mai caldă iarnă din istorie, cu o lună decembrie şi o lună februarie foarte călduroase, cu abateri termice pozitive mari.

Rămâne să vedem luna martie, pentru că, până la acest moment şi pentru martie înregistrăm abateri termice pozitive mai mari de 2,5 grade Celsius, pentru primele două decade. Sigur că acest episod va mai coborî această anomalie, dar cu siguranţă, după episodul din 26 martie, în funcţie de evoluţia regimului, iar tendinţa arată o vreme în încălzire, de la o zi la alta, până la finele lunii, cu siguranţă că şi luna martie va înregistra o abatere termică pozitivă şi un plus în ceea ce priveşte cantitatea medie de precipitaţii", a declarat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel