Temperaturile scad până la 4 grade Celsius. Caniculă și furtuni la finalul săptămânii
Autor: Alexandru Ichim pe 14 iul, 19:09 | Vremea

Instabilitatea atmosferică își va spune din nou cuvântul la finalul acestei săptămâni. Până atunci, meteorologii vorbesc despre un ”șoc termic” între zi și noapte. 

Oana Păduraru, meteorologul România TV, a făcut precizări importante cu privire la temperaturile din următoarele ore, dar și cu privire la vremea extremă de la finalul săptămânii. 

”În această noapte, în depresiunile intramontane valorile termice se vor menține în continuare scăzute, pentru această perioadă din an. Ne așteptăm la minime de 4-5 grade, iar cele mai ridicate valori minime se vor înregistra în zona litoralului, respectiv 17-18 grade. În Capitală ne așteptăm la 14-16 grade. În zilele următoare, valorile termice vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, iar la finalul săptămânii ne așteptăm la o vreme călduroasă în partea de sud și de sud-est, unde temperaturile vor ajunge la amiază și la 34 de grade. (...) În ceea ce privește precipitațiile, de miercuri seara, joi, vineri, sâmbătă și duminică, instabilitatea atmosferică va fi în creștere. Ne așteptăm la averse torențiale, posibil cantități de apă importante, vijelii și grindină”, a declarat meteorologul Oana Păduraru. 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri