Tendință de creștere a cazurilor de COVID-19 în București și 12 județe
Autor: Mihai Ciobanu pe 11 aug, 14:32 |  Coronavirus

Tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 se înregistrează în București și 12 județe, potrivit raportului săptămânal al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În săptămâna 3 – 9 august, 35.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița. 30% din totalul deceselor au fost înregistrate în Argeș, Brăila, Dâmbovița, București si Prahova. În 10 județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

Se înregistrează un trend ascendent în 12 de județe și municipiul București. Cele 12 județe sunt Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș. 1 din 15 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 79.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați. 94.9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata, transmite Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri