TENSIUNI între China și Taiwan. Au fost lansate rachete antiaerene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Se ascut tensiunile între Republica Populară Chineză și Taiwan. 46 de incidente au avut loc în ultimele 9 zile.

China a amenințat sau a pătruns în spațiul aerian al Taiwanului de 46 de ori în ultimele nouă zile, a declarat ministerul apărării insulei. În tot acest timp, Beijingul crește presiunea asupra insulei pe care o consideră parte a teritoriului său.

Ce a vizat ultima imixtiune a chinezilor?

O aeronavă a Armatei Populare de Eliberare a încălcat zona de identificare a apărării aeriene a insulei, la altitudini cuprinse între 2.300 metri și 9.000 metri , în ceea ce a fost descris drept acțiuni „provocatoare”. Ministerul a declarat pe Twitter bănuiala că avionul ar fi fost o aeronavă antisubmarin Yun-8. Conducerea Taiwanului a lansat rachete antiaeriene, ca răspuns la acțiunea provocatoare a Chinei.

Marți, ministrul de externe Joseph Wu a cerut Beijingului să „revină la standardele internaționale civilizate” după ce un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a respins în mod deschis o graniță maritimă în strâmtoarea Taiwan. Oficialul a spus că nu ar putea exista o astfel de limită deoarece „Taiwanul este o parte inseparabilă a teritoriului chinez”.

Tensiunile dintre China și Taiwan au început să escaladeze de când președinta Tsai Ing-wen a preluat puterea în 2016. După realegerea acesteia din ianuarie 2020, problemele dintre cele două state au atins cote alarmante, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel