Tensiuni la granița Turcia - Grecia. Îngrijorare în UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tensiunile dintre  Grecia și Turcia sunt "extrem de îngrijorătoare", atenționează Uniunea Europeană.

Evenimente de la granița Turcia-Grecia sunt "extrem de îngrijorătoare", avertizează Comisia Europeană, potrivit Mediafax. Astfel, UE  îndeamnă  Turcia şi Grecia să depăşească tensiunile bilaterale.

"Ultimele evenimente sunt extrem de îngrijorătoare", a declarat marţi după-amiază Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia de presă Reuters.

"Sunt necesare acţiuni de rezolvare a problemelor în virtutea principiilor relaţiilor de bună-vecinătate, normelor internaţionale şi printr-o implicare pozitivă", a precizat oficialul UE.

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane. Nava turcă Oruç Reis ar fi iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel