Tensiuni la granița Turcia - Grecia. Îngrijorare în UE
Autor: Doinița Manic pe 11 aug, 17:14 | Internațional

Tensiunile dintre  Grecia și Turcia sunt "extrem de îngrijorătoare", atenționează Uniunea Europeană.

Evenimente de la granița Turcia-Grecia sunt "extrem de îngrijorătoare", avertizează Comisia Europeană, potrivit Mediafax. Astfel, UE  îndeamnă  Turcia şi Grecia să depăşească tensiunile bilaterale.

"Ultimele evenimente sunt extrem de îngrijorătoare", a declarat marţi după-amiază Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia de presă Reuters.

"Sunt necesare acţiuni de rezolvare a problemelor în virtutea principiilor relaţiilor de bună-vecinătate, normelor internaţionale şi printr-o implicare pozitivă", a precizat oficialul UE.

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane. Nava turcă Oruç Reis ar fi iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri