Tensiunile dintre Google și angajați au ajuns la un maxim istoric
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Compania a dat afară mai mulți lucrători din cauza unor controverse.

Compania americană Google este celebră pentru condițiile excelente de muncă pe care le oferă. Gigantul a revoluționat cultura organizațională prin beneficii precum mese gratuite, tobogane în birouri, îngrijire pentru copii la locul de muncă și un accent pe transparență. Însă, conform CNN Business, Google își dezvoltă rapid o altă reputație, din cauza criticilor venit de la proprii angajați.

Criticii interni ai Google au alcătuit o listă tot mai mare de îngrijorări în ultimii ani, de la modul în care compania s-a ocupat de acuzațiile de abuz sexual, până la afacerile militare. Angajații au interogat compania și despre un proiect secret de a dezvolta un motor de căutare care să satisfacă regimul de cenzură al Chinei.

Tensiunile din companie, ajunse la o cotă maximă

 

Însă, tensiunile dintre lucrători și management au devenit critice în acest moment. Luni, Google a concediat mai mulți angajați vocali, din cauza unor presupuse încălcări are securității datelor personale. Acum, alți muncitori ai Google acuză compania că încearcă să-și ascundă criticii.

„Google tocmai mi-a dat afară 4 colegi pentru că au întrebat dacă Google ajută la separarea familiilor sau închiderea copiilor la graniță", a scris Amr Gaber, un inginer Google care a organizat în trecut protestele companiei. „După ce a găsit informații accesibile în mod legitim, au alertat colegii de știrile groaznice. Da. Google lucrează cu poliția de frontieră", a mai spus Amr Gaber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel