Meleșcanu, ales președinte de partid, dă cărțile pe față despre votul din DIASPORA: Nu prea se vorbește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Teodor Meleșcanu a fost ales la conducerea interimară a partidului Forța Națională. El a precizat că obiectivul este revigoarea României. 

Grațiela Gavrilescu este prim-vicepreședinte interimar, iar Alexandru Ștefan Băișanu a fost numit purtător de cuvânt. Președintele Teodor Meleșcanu a anunțat validarea pozițiilor de președinți județeni ai Partidului Forța Națională și a precizat că formațiunea pe care o conduce este una de "centru".

Despre susținerea candidaților la alegerile prezidențiale, Teodor Meleșcanu a spus că o va susține pe Viorica Dăncilă, nefiind un secret: ”Am avut mai multe discuții pe această temă. Există evident o tendință pe care colegii și-au exprimat-o și direct și indirect. Din punctul meu de vedere nu am ascuns niciodată faptul că am susținut-o pe doamna Dăncilă în primul tur și o voi susține și în turul doi al alegerilor și din ceea ce am văzut la colegii mei, probabil marea lor majoritate vor continua aceste idei”, conform Mediafax. 

”Nu se prea vorbește despre acest lucru” 

Despre votul din diaspora, la care a contribuit masiv în calitate de ministru de Externe, el a precizat că ”În mare măsură sunt mulțumit. Ca urmare a necesității asigurării participării cât mai largi la alegerile prezidențiale, Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă a avut o inițiativă privind adoptarea votului prin corespondență pentru cei din Diaspora și prin mărirea numărului de secții de votare. Din păcate nu prea se vorbește de acest lucru. Din ce am văzut în presă nu au fost probleme mari dar în mare măsură se dovedește că legea pe care am adoptat-o a oferit cu adevărat oamenilor din Diaspora posibilitatea de a a-și exprima preferintețele electorale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel