Teodosie, luat pe sus după ce a zis despre femei. Ciutacu îl apără: Indignatelor, dacă ați fi în stare să citiți un pic mai mult decât scrieți...
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ciutacu și Teodosie
Ciutacu și Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a spus că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. 

”Femeia a început păcatul şi iată se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus Arhiepiscopul Tomisului la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

Feministele au spus că declarațiile lui Teodosie sunt revoltătoare. Jurnalistul Victor Ciutacu a avut un comentariu despre acest subiect:

”Indignatelor, dacă ați fi în stare să citiți un pic mai mult decât scrieți, poate n-ar mai bufni feminismul militant și prost în voi. Și ați constata că ÎPS Teodosie, omul rău care nu vrea să vă lase să preluați frâiele ortodoxismului, citează din cartea sfântă când vă pune la locul vostru în industria popească.

Sigur, călugăr și profesor de teologie fiind, ar fi putut și el să citeze din manualul micului propagandist, din tratatele de fizică cuantică sau din cartea de telefoane. Da-i căpos și nu vrea să vă dea satisfacție. Dacă, totuși, nu vă dor prea tare ochii-n cap de efort, încercați să citiți cele câteva rânduri de mai jos. Pe care le-am împrumutat de la domnu' Curea, ceva mai intelectual și mai apropiat de sfintele taine decât mine. Eu rămân la micile și rarele mele interacțiuni de șpriț și respect politicos cu lumea bisericească, da' măcar am dramul ăla de bun simț care mă ajută să nu mă dau doct acolo unde n-am nici cea mai vagă pricepere sau dorință de înțelegere...

Geneza 3:16-19

16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".

17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!

19. În sudoarea feței tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce". - a fost mesajul postat de Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel