Termoscanarea, MANIPULARE grosolană cu ACTE. ANPC dezminte TOT: DOVADA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un fake news foarte bine lucrat, cu însemne oficiale, s-a rostogolit în spațiul public și a încurajat oamenii să facă sesizări. 

Iată postarea care a circulat masiv și după momentul în care noi am făcut captura și am trimis-o la ANPC pentru clarificări: 

1. -imagine fara descriere- (thumbnail-2_59967500.jpeg)

2. -imagine fara descriere- (thumbnail-1_37264900.jpeg)

3. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-06-29-la-16-16-16_62389900.png)

Postarea pe Facebook a fost publicată și a început să circule în perioada stării de alertă, la începutul acestei perioade, în plin scandal despre cine are/ nu are dreptul să ia temperatura, chiar și de la distanță. Însă, dacă veți observa ”dovada” publicată mai sus, care se presupune a fi răspunsul de la ANPC, acesta vine ca urmare a unei sesizări din 28 aprilie, când nu exista această termoscanare, țara noastră fiind în stare de urgență la acea vreme, care nu presupunea și această măsură. 

În acest context în care existau unele neconcordanțe care ridicau semne de întrebare, fără a ne grăbi să spunem noi că este o manipulare și o postare falsă, care s-a folosit de imaginea unei instituții în incitarea la revoltă, am solicitat de la ANPC clarificări.

Răspunsul ANPC a ajuns astăzi și este unul lămuritor: NU A EXISTAT AȘA CEVA, dar nici alte sancțiuni privind termoscanarea. 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-06-29-la-16-12-49_09290800.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel